Skip to primary navigation | Skip to sub navigation | Skip to content | Skip to footer

Vertical Technology Group Warehouse, Darwin, NT

Vertical Technology Group Warehouse, Darwin, NT
project details
Location:
Berrimah Business Park, Berrimah, NT
Client:
Vertical Technology Group
Contract Value:
$2.65M
Commencement Date:
02 March 2015
Completion Date:
18 August 2015
Referees:
Clive Clements, C&I Clements Pty Ltd

The Vertical Technology Warehouse development is a purpose built facility procured under a design and construct arrangement. Client approached Sitzler with a basic concept design during February 2015 and required an operational facility by the end of July 2015.

Sitzler was engaged to provide a comprehensive turnkey solution for the client which includes undertaking the Development Application and approval, as well as the design & documentation and the construction and fitout of a new office and warehouse facility with all the special requirements needed for a government call centre and as well as providing capacity for future growth & development.

The project is located at the Berrimah Business Park. The site is 2230 square metres and includes about 305 square metres of office space and 735 square metres of warehouse space. There is 1190 square metres of car parking, including hardstand for heavy vehicles. The site has a secure communications server room, office spaces, functional kitchen and amenities for staff. Closed circuit television monitoring, security lighting and access control to the doors and gates will make sure the whole facility is secured. The project also included fitting out office workstations, loose furniture and equipment in the office space and pallet racking in the warehouse space for the storage of computers and accessories.

The design was a challenge with Sitzler’s team needing to address the aircraft noise from the neighboring airport and Defence base. The team has used acoustic materials, including insulation to the roof, ceiling and walls, double-glazed windows and door seals and airlocks to ensure the call centre can run with minimal interference from aircraft noise. Other challenges included the client’s changing requirements for the design which increased pressure on the already tight timeframe. Sitzler still managed to complete the project in a timely manner which facilitated smooth transition for the Client to relocate from old premises.